• Klang der Region
  • Hanácká svatba na střední Moravě
de
Auswahl der Sprache

Traditionelle Region

Záhoří

Kousek půdy z Hané, kousek lesa z Valašska. To je Záhoří, oblast, která je na přechodu dvou regionů a kde se lidé živili především zemědělstvím. A k tomu potřebovali spoustu různého železného nářadí, náčiní a nástrojů, nezbytná byla rovněž údržba vozů a kování koní. Bez výroby železných předmětů, bez jejich údržby a oprav by Záhořané jen těžko mohli obhospodařovat půdu. Proto je tradice železářství v Záhoří silná a dodnes živá. Kout železo je magie sama, zkuste ji prožít v Záhoří všemi smysly.

Traditionen in der Region Záhoří

Andere Traditionen anzeigen
Dank den örtlichen kulinarischen Spezialitäten, traditionellen Verfahren und Rohstoffen können Sie die Region wirklich schmecken. Lassen Sie Ihre Sinne auf unverwechselbaren Düften und Geschmäckern der örtlichen Küche segeln und genießen Sie es.
Traditionelle kulinarische Spezialitäten und Spezialitäten der böhmischen Küche können Sie in Restaurants Czech Specials kosten:
CzechSpecials logo
  • Restaurant Sušil, Bystřice pod Hostýnem

Slivovice (slivovitz)

Base of this spirit is fine fruit with high content of natural sugar, without a sign of rottening. Well-matured fruit used to be stored in solely wooden barrels, and was kept fermenting for 6-8 weeks. The fermentation time depends on a temperature, sugar content and amount of fruit in a barrel. The fermented fruit is boiled („burnt“) at temperature up to 100 °C, when only alcohol evaporates and the essence, that could become a cause of unwanted smell in the final product, remains in the ferment. The distillate spirit has, in dependence on initial sugar content in the ferment and condition after the fermentation is finished, approximately 60–80 % of alcohol. In this state the taste of fruit will not manifest. It is ideal to dilute the spirit down to 50–51%, when the drink is delicious and scented.

Die Karte der Tschechischen Traditionen