• Sound of the region
  • Lidový tanec na Vysočině
en
Language selection

Traditional region

Podhorácko

Malebná náves plná statků s předzahrádkami ohrazenými kamennými vápnem natřenými zídkami, za kterými se ukrývají zahloubené sklípky. To je atmosféra Podhorácka, regionu, který tvoří osobitý přechod mezi Horáckem a Brněnskem. Místo s tradicí papírových betlémů, průvodů královniček a ivančického chřestu. Ten se dodával až na císařský dvůr do Vídně a odborníci tvrdí, že v Evropě byl tehdy tzv. „ivančický špargl“ známější než plzeňské pivo. Nezbývá vám než ochutnat a užít si tradice Podhorácka všemi smysly.
You can really savour the region thanks to local culinary specialities, traditional methods and ingredients. Let your senses flow in the unmistakeable fragrance and taste of local cuisine and enjoy.

Pučálka

Sprouted pea, roasted on stove in both sweet and salty way.

Podhorácké mládě

Yeast- raised cake.

Křehotiny (křupance)

Sweet pastry.

Dalešické pivo

Brewed according to an old brewery law. Brewery in Dalešice was probably founded by the end of the 16th century. The oldest parts of today's complex of buildings come from the Early baroque era, that is 17th century.

Map of Czech traditions