• Sound of the region
  • Přípitek číší vína na jižní Moravě
en
Language selection

Traditional region

Podyjí

Slunné a úrodné nížiny, ovocné sady i dramatická údolí řeky Dyje. Život i lidová kultura v Podyjí byla odjakživa spojena s vínem a vinařstvím. Vydejte se na jedinečné putování přes zdejší proslulé vinice a sklepní uličky až do malebných vinných sklepů a vychutnejte si nezaměnitelnou chuť vín místních vinařů. Prožijte symbolické zarážání hory, vinobraní, košty vín, valtické vinné trhy, hody či jiné úchvatné slavnosti. Půda Podyjí však není stvořena pouze pro pěstování vinné révy, ale světově uznávané jsou také znojemské okurky se svou tajnou recepturou. Připravte své smysly na velké zážitky a nechte se unášet skvosty Podyjí.
You can really savour the region thanks to local culinary specialities, traditional methods and ingredients. Let your senses flow in the unmistakeable fragrance and taste of local cuisine and enjoy.

Znojemská pečeně/omáčka

This traditional recipe was recorded in 1831 already. The base of this meal are sliced pickled gherkins. Served with bread dumplings or rice and slices of fine roast beef.

Map of Czech traditions